tto
04 آبان 1401 - 18:01

چرا صف نانوایی‌ها شلوغ شد؟/غله: برای بازدید از همه نانوایی‌ها کمبود نیرو داریم

برخی نانوایی‌ها با صف درگیرند، برخی از نانوایی‌ها به قدری خلوت هستند که روزانه چند مشتری بیشتر ندارند، مردم می‌گویند، علت شلوغی در این ایام آن است که برخی نانوایی‌ها تعطیل کرده یا برخی دیگر ساعت پخت را به شدت کاهش داده‌اند. به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، داستان نان و شلوغی صف‌ها، یک سناریوی تکراری است که هر از چندگاهی رخ می‌دهد، هر بار هم یک علت خاصی دارد. گویی پایانی بر صف نان نیست، سال گذشته معضل صف‌های طولانی نان گلایه شهروندان را در پی داشت، نانواها از قیمت پایین گله داشتند، مردم از کیفیت و صف طولانی نان. هر چند برخی افراد دلایل دیگری از جمله گرانی دیگر اقلام خوراکی و جولان نانوایی‌های غیرمجاز را عامل شلوغی صف‌های نانوایی می‌دانستند، اما عاقبت با کنترل بازار آرد و سامان‌دهی نظام توزیع آرد یارانه‌ای این مشکل برطرف شد و آرامش و ثبات به صف‌های نانوایی برگشت. از هفته گذشته دوباره این موضوع در حال تکرار است، مسؤولان می‌گویند که سیلو‌های گندم پر است، همچنین در قیمت آرد نانوایی‌ها تغییری رخ نداده است و اصلا قرار نیست نان گران شود، اما شلوغی و التهاب در صف‌های نانوایی موضوعی است که در چند روز اخیر در زنجان و حتی شهر‌های دیگر کشور به وضوح مشاهده شده است. مسؤولاناز طرفی برخی از نانوایی‌ها به قدری خلوتند که روزانه چند مشتری بیشتر ندارند، مردم می‌گویند، علت شلوغی در این ایام آن است که برخی نانوایی‌ها تعطیل کرده یا برخی دیگر ساعت پخت را به شدت کاهش داده‌اند، نانوایی‌ها نیز مدعی‌اند دلیل کاهش ساعات پخت، مناسب نبودن قیمت تمام شده نان است. در حالی که به گفته اداره کل غله استان زنجان تعدادی از نانوایی‌ها به صورت دو شیفته به فعالیت خود ادامه می‌دهند. به صورتتور رسانه‌ای بازدید از نانوایی‌های زنجان تور رسانه‌ای بازدید از نانوایی‌های زنجانتور رسانه‌ای بازدید از نانوایی‌های زنجانبازدید از چند نانوایی در قالب تور رسانه‌ای در ساعات اولیه صبح نشان داد که همه احتمالات در شهر ممکن شده و هم نانوایی شلوغ و هم نانوایی خالی از صف در شهر وجود دارد. در این بازدید به نانوایی می‎‌رویم که چند نفر مشتری در صف هستند، سراغ شاطر نانوایی می‌روم و درباره نحوه پخت نان و صف از آنها می‌پرسم، اینطور توضیح می‌دهد: خانم الان نانوایی زیاد شلوغ نیست، باید موقع ظهر بیایید، تا ببینید، چند ده نفر در صف ایستاده‌اند و واقعا کارمان زیاد شده است. وی ادامه می‌دهد: تقاضا برای نان زیاد شده است، یک بخش از تقاضا به دلیل این است که مصرف نان مردم بیشتر شده است و نمی‌توان آن را کتمان کرد، یک بخش هم متاسفانه تقاضای کاذب است که دامداران نان خشک تهیه می‌کنند. آن رایکی از شهروندان کلافه از صف طویل نانوایی به خبرنگار فارس می‌گوید: حدودا یک روز است که نانوایی‌ها شلوغ شده و کسی حوصله ندارد در صف بایستد، اما چاره‌ای نداریم، چون برخی از نانوایی‌ها تعطیلند. این شهروند زنجانی ادامه می‌دهد: البته نمی‌‎دانم شاید در سایر ساعات روز نانوایی اینقدر شلوغ نباشد، ولی من که هر روز صبح از این نانوایی خرید می‎‌کنم، همین قدر و حتی بیشتر شلوغ است. یکی دیگر از نانوایی‌ها که از صبح امروز فقط 4 تراکنش داشته است، می‌گوید: من مشتری زیاد ندارم ولی دو مشتری ثابت دارم که برای آنها نان تهیه می‌کنم، یک شرکت و یک دانشگاه، پس زمانی که مشتری نیست مجبورم با این کار چرخه نانوایی را فعال نگهدارم. کمبود نیرو داریم کمبود نیرو داریمکمبود نیرو داریمیک نانوای دیگر هم درباره فعالیت نانوایی‌ها در شرایط کنونی می‌گوید: سهمیه ما تغییر نکرده و کم نشده، مثل همان زمان یکی دو سال پیش است، ولی مشتری زیاد شده و آرد فعلی کفاف این تعداد مشتری را نمی‌دهد، قانونا باید تا ساعت 10 پخت داشته باشیم، ولی ساعت 9 و 30 دقیقه آرد تمام می‌شود. مسؤول نظارت و هماهنگی آرد و نان اداره کل غله استان درباره نظارت بر نحوه مصرف آرد و همچنین کیفیت پخت نان در نانوایی‌ها می‌گوید: یک هزار و 800 واحد نانوایی در استان زنجان فعال است که برای رسیدگی به امور همه این واحدها باید نیروی لازم در عرصه نظارت داشته باشیم. هادی تقیلو با تأکید دوباره بر کمبود نیرو حتی در حضور رصد کارت‌های هوشمند می‌گوید: تلاش می‌کنیم که با همین تعداد کم نیرو نظارت لازم را انجام دهیم تا اصلیترین مایحتاج مردم تأمین شود، اما کار بسیار سخت است. تقیلووی با اشاره به اینکه اجرای طرح جدید نان یعنی هوشمند سازی جلوی بسیاری از تخلفات را گرفته است، می‌افزاید: با اجرای این طرح جلوی تخلف و کم فروشی گرفته شده و امکان توزیع آرد خارج از شبکه کم شده است. کارشناس اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان نیز در این باره می‌گوید: ازدحام هر نانوایی ساعت خاص و مشخصی دارد و در طول روز این اتفاق تکرار نمی‌شود. حسین حسینخانی با اشاره به اینکه  یک تعداد از مردم مثل کارمندان باید زمان خاصی نان بخرند برای همین معمولا در ساعت اول صبح و یا ظهر صف نانوایی‌ها شلوغ می‌شود، افزود: اگر فعالیت یک نانوایی را در کل زمان پخت رصد کنیم، خواهیم دید که شلوغی مقطعی بوده و دائمی نیست. حسینخانیانتهای پیام/73005 انتهای
منبع: فارس
شناسه خبر: 803822