زنجان - ایرنا - رییس فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی با اشاره به اینکه فدراسیون برای ثبت جهانی بازی های بومی محلی برنامه ریزی کرده است گفت: برای ثبت جهانی رویکرد خاص و سنگینی وجود دارد و بر این مبنا این مهم پله به پله در حال انجام است و باید مستند سازی انجام شود.
محمدتقی امیری خراسانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در زمان حاضر نزدیک به یکهزار بازی بومی و محلی در کشور شناسایی شده است، افزود: ماهیت و قوانین بسیاری از این بازیها در مناطق مختلف کشور یکسان و تنها نام آنها متفاوت است.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۹۰ مورد از این بازی ها ثبت میراث فرهنگی ناملموس شده اند، اضافه کرد: این موضوع جای تاسف دارد و همت استان ها را می طلبد چراکه برای ثبت ملی از سوی استان باید اقدام شود که امیدواریم در ارزیابی امسال برنامه ریزی شده، این مهم رخ دهد.
این مسوول با اشاره به اینکه با این کار می توان بازی ها را ثبت کرد، ادامه داد: علاوه بر آن تلاش می کنیم بازی های بومی و محلی با چارچوب قانونمند خود بتوانند در اختیار نسل جدید قرار بگیرند که در راستای احیا و توسعه آنها نیز گام برداشته می شود.
خراسانی با اشاره به اینکه مهمتر از ثبت جهانی بازی ها این است که این رویدادها را بصورت بین المللی برگزار کنیم، افزود: متاسفانه در زمان حاضر بازیهای بومی و محلی به عنوان اوقات فراغت نگریسته می شود که از سال گذشته نیز رویکرد قهرمانی هم به رشته های هفت سنگ و چوب کشی داده شده است.
رییس فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی خاطرنشان کرد: این فدراسیون در تلاش است تا سال به سال بتواند تعداد رویکرد قهرمانی ورزشی این رشته ها را افزایش دهد که در طول سال در قالب تیم های بزرگسالان، جوانان و نوجوانان جامعه مخاطب بیشتری را شامل شود.
به گفته وی، کشورهایی نظیر هندوستان، ارمنستان، کره جنوبی، بریتانیا لیگ برتر رشته های بومی و محلی برگزار می کنند که نبود این مساله برای جامعه ایرانی ناخوشایند است لذا فرهنگ سازی این مساله، یکی از وظایف سخت فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی کشور است.
شناسه خبر: 631810